Daca te intereseaza acest tip de informatii te rog fa-ti cont pe acest forum si ajuta-ma sa il dezvoltam.Impreuna putem face din aces forum o sursa importanta de informare pentru multi pasionati.
Multumesc
Bookmarking social

Bookmarking social digg  Bookmarking social delicious  Bookmarking social reddit  Bookmarking social stumbleupon  Bookmarking social slashdot  Bookmarking social yahoo  Bookmarking social google  Bookmarking social blogmarks  Bookmarking social live      

Pastrati adresa MESTERUL CASEI pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa pe site-ul dvs. de bookmarking social

counter
Website counter

Afaceri profitabile cu 11 specii de arbusti fructiferi

In jos

Afaceri profitabile cu 11 specii de arbusti fructiferi

Mesaj  Senior la data de Dum Mai 29, 2011 2:13 am

Afaceri profitabile cu 11 specii de arbusti fructiferi: catina, capsuni, coacaze, zmeura, afine, mure, agris, smochine, soc, coarne, trandafir de dulceata.

Cultivarea de arbusti fructiferi este una dintre putinele afaceri care au ramas inca practic neexploatate in Romania. Cererea este cat se poate de mare, mai ales in mediul urban, iar concurenta practic nu exista!

Usor de cultivat, fructele de padure continua sa fie o delicatesa si unele dintre acestea sunt considerate adevarate panacee. De fapt, aici este intreaga oportunitate a acestei afaceri.

7 argumente in favoarea unei afaceri cu catina, capsuni, coacaze

1. Sunt fructe care se obtin rapid, fara bataie de cap. Catina, catina alba, capsuni, coacaze, mure sunt fructe cautate pe piata, usor de distribuit la un pret avantajos.

2. Investitia intiala este nesemnificativa: Desigur depinde de cat teren dispuneti, de ce tip de arbusti doriti sa cultivati si de la ce nivel doriti sa demarati afacerea. Dar, spre exemplu, daca doriti sa porniti afacerea ca o activitate de weekend, cu 150 de euro va puteti asigura o cultura de 450 de arbusti fructiferi.

3. Este o activitate simpla si placuta.

4. Este profitabila. Fructele �de padure� - catina, catina alba, capsuni, coacaze - sunt foarte cautate si se vand destul de scump.

5. Concurenta nu exista. Catina, catina alba, zmeura, capsuni sau coacaze proaspete sa gasesc cu greu in piete si supermarket-uri si de cele mai multe ori pretul lor este foarte mare din cauza importului din alte tari.

6. Beneficiati de toate informatiile necesare demararii si dezvoltarii acestei afaceri.

7. Obtineti rapid si la un pret avantajos toate informatiile necesare acestei afaceri.


Cine sunt clientii dvs?

- Consumatori directi (care vin in piete)

- Engrosistil locali sau vanzatori de fructe cu amanuntul

- Cofetarii-patiserii

- Supermarket-uri

- Restaurante din zona dvs.

- Prin colaborari cu producatorii de iaurturi, sucuri de fructe, dulceturi, siropuri

- Catre producatorii de produse cosmetice naturale sau de tip plafar.


Profitul unei afaceri cu catina, capsuni, coacaze

Profitul apare inca din primul an. Puteti vinde fructele tot timpul anului. Din mai pana in octombrie fructe proaspete iar in perioada de iarna preparate sau semipreparate. Ganditi-va numai la preturile acestor fructe in supermarket-uri si chiar pe piata. 2.5 �/kg de zmeura sau afine*; 1 �/kg de capsuni, 1 � kg de catina. Pentru 1 Kg de coacaz negru obtineti 1.5� iar de pe un hectar puteti recolta 4-5 tone de coacaze.

Sa presupunem, pentru primul an, o productie de doar 4 tone de fructe la hectar x 2�/Kg de fruct (pret mediu) = 8000 � pe hectar cultivat. Scadeti investitia initiala de 150 de euro si ramaneti cu un profit de 7850 de euro. Muncind doar in week-end.


*Preturile sunt pentru fructele proaspete, neprelucrate. Sucurile sau dulceturile le puteti vinde mult mai scump.

O afacere finantata prin fonduri structurale

Puteti infiinta o plantatie de arbusti fructiferi cu bani de la UE. Prin Masura 121 - Modernizarea exploatatilor agricole - primiti finantare in proportie de de 50% - 75% (in perioada 2007 - 2009), respectiv 40% - 65% (in perioada 2010 - 2013) din valoarea eligibila a proiectului.

Fondurile reprezenta cofinantarea publica, la care trebuie sa se adauge contributia privata.

Solicitanti: persoane fizice autorizate � PFA; asociatii familiale autorizate � AF;
societati comerciale; Cooperative agricole; Grupuri de producatori.

Cheltuieli eligibile (vizate de aceasta afacere):

- achizitionarea sau achizitionarea in leasing de tractoare noi, combine de recoltat, masini, utilaje, instalatii, echipamente si accesorii, echipamente si software
specializate, identificate ca necesare prin studiul de fezabilitate sau memoriul justificativ;

- infiintarea plantatiilor de pomi, arbusti fructiferi si capsuni;

Sursa: Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit

Cum sa valorificati totul de la catina, catina alba, capsuni (arbusti fructiferi)

Ganditi-va la tufele de catina, coacaze, zmeura sau mure de pe marginea drumurilor de munte culese si comercializate la un pret 3 - 4 lei/paharel.

Cati bani ati putea obtine daca ati cultiva doar zmeura si mure in propria curte� Iar daca mai plantati 2-3 arbusti de catina, 5-6 afini si cateva capsuni profitul este garantat.

In plus, puteti valorifica fructele in diferite forme: proaspete, gemuri, compoturi, dulceturi, sucuri naturale sau chiar vinuri.

Afaceri concrete cu catina, catina alba, capsuni, coacaze
Fructele �de padure� sunt foarte cautate si aproape lipsesc cu desavarsire de pe piata.
In conditiile climaterice din Romania se pot planta fara probleme 11 specii de arbusti fructiferi: capsun, zmeur, mur, coacaz, agris, afin, smochin, catina, soc, corn, trandafir de dulceata. Aceste specii cresc spontan si au o productie mare de fructe. Sunt usor de cultivat, ca o profitabila activitate de weekend.

Buget initial

Depinde de cat teren dispuneti. Cu cat aveti mai mult teren, cu atat mai multi arbusti puteti planta. Depinde, apoi de specia sau speciile de arbusti pentru care optati, pentru ca preturile acestora difera.

De exemplu, cu 150 de euro puteti planta 350 de capsuni, 50 de zmeuri si 50 de arbusti de coacaz (negru sau rosu) sau 50 de muri fara spini. Practic, cu 150 de euro va asigurati o cultura de 450 de arbusti fructiferi.

11 arbusti - 11 avantaje ale acestei afaceri

1. Investitia initiala a acestei afaceri este nesemnificativa.

2. Este o activitate simpla si placuta.

3. Afacerea cu arbusti (capsuni, coacaze, catina, catina alba etc.) este profitabila. Fructele "de padure" sunt foarte cautate si se vand destul de bine.

4. Desfasurarea n u necesita mult timp. Weekendurile sunt suficiente.

5. Concurenta practic 0! Fructele proaspete (capsuni, coacaze, catina, catina alba etc.) sa gasesc cu greu in piete si supermarketuri. Iar atunci cand se gasesc nu sunt de cea mai buna calitate.

6. Arbustii fructiferi (capsuni, catina, catina alba etc.) se adapteaza foarte bine la conditiile climaterice din Romania iar plantarea lor nu presupune metode speciale.

7. Profitul apare inca din primul an si se mareste pe masura ce productia de fructe creste.

8. Puteti vinde fructele tot timpul anului. Din mai pana in octombrie fructe proaspete iar in perioada de iarna sub forma de preparate sau semipreparate.

9. Cererea de fructe "de padure" (capsuni, zmeura, catina, catina alba etc.) este foarte mare. Mai ales in mediul urban.

10. Catina, catina alba, capsuni, coacaze sunt fructe foarte cautate in afara. Producatorii din Romania exporta deja fructe de padure catre: Olanda, Franta, Belgia, Germania, Austria, Spania, Italia.

11. Le puteti valorifica in diferite forme: proaspete, gemuri, compoturi, dulceturi, sucuri naturale. Puteti valorifica si pui de arbusti. De la o planta-mama de zmeur puteti lua 30-50 de pui.

Profit initial

Ganditi-va numai la preturile acestor fructe din supermarketuri si chiar de pe piata. 4 euro/kg de zmeura sau afine; 1 euro/kg de capsuni, 1 euro/kg de catina. Pentru 1 kg de coacaz negru obtineti 1,5 euro, iar de pe un hectar puteti recolta 4-5 tone de coacaze.

Aceste preturi sunt pentru fructele proaspete, neprelucrate. Sucurile sau dulceturile le puteti vinde mult mai scump.

Sa presupunem, pentru primul an, o productie de doar 4 tone de fructe la hectar x 1 euro/kg de fruct (pret mediu) = 4.000 euro/hectar cultivat. Scadeti investitia initiala de 150 de euro si ramaneti cu un profit de 3.850 euro. Muncind doar in weekend.

Senior
Admin

Mesaje : 125
Data de inscriere : 20/09/2010

http://mesterulcasei.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum