Daca te intereseaza acest tip de informatii te rog fa-ti cont pe acest forum si ajuta-ma sa il dezvoltam.Impreuna putem face din aces forum o sursa importanta de informare pentru multi pasionati.
Multumesc
Bookmarking social

Bookmarking social digg  Bookmarking social delicious  Bookmarking social reddit  Bookmarking social stumbleupon  Bookmarking social slashdot  Bookmarking social yahoo  Bookmarking social google  Bookmarking social blogmarks  Bookmarking social live      

Pastrati adresa MESTERUL CASEI pe site-ul dvs. de bookmarking social

Pastrati adresa pe site-ul dvs. de bookmarking social

counter
Website counter

Impletirea cepei

In jos

Impletirea cepei

Mesaj  Senior la data de Dum Iul 17, 2011 7:57 pm

Ceapa este leguma grădinarului amator, pentru că dacă îi oferi strictul necesar, te răsplăteste generos. Ceapa se scoate de obicei în iulie, mai precis atunci, când frunzele lor s-au uscat în proportie de 70-80%. Nu încercati să le scoateti direct, trăgând de frunze, pentru că riscati ca acestea să se rupă, mai bine folositi o furcă pentru afânarea pământului.

După recoltare, ceapa se pune la uscat timp de câteva zile pentru a putea fi depozitată mai bine, sau impletita.


Impletirea cepei este simplu de făcut (aceeasi metoda ca si la păr) însă dacă nu o facem imediat după ce scoatem bulbii, frunzele se vor usca de tot si se vor rupe dacă încercăm această manevră după câteva zile. Am citit că pentru a evita ruperea frunzelor, înainte de împletire putem înmuia frunzele în apă, dacă este cazul. Este nevoie de un pic de exercitiu până ce te prinzi când trebuie adăugate cepele în legătură, ca să fie uniform distribuite, dar merită efortul.

Legăturile astfel obtinute vor sta la uscat câteva zile după care pot fi depozitate în spais sau pivnită.
Senior
Admin

Mesaje : 125
Data de inscriere : 20/09/2010

http://mesterulcasei.forumz.ro

Sus In jos

Sus


 
Permisiunile acestui forum:
Nu puteti raspunde la subiectele acestui forum